Μπρόκολο, ο σύμμαχός σας για καλή υγεία!
Το γνωστό σε όλους μας μπρόκολο αποτελεί μία εξαιρετική διατροφική επιλογή για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Μπορεί να φαγωθεί είτε μόνο του, ως σαλάτα, βραστό, είτε να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για την παρασκευή μιας ποικιλίας γευστικών πιάτων. Εντάσσοντας το μπρόκολο στη διατροφή σας, πλησιάζετε τον στόχο των 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα που πρέπει να καταναλώνουμε όλοι μας για να απολαμβάνουμε τα οφέλη της καλής υγείας.
Μόνο που το μπρόκολο δεν είναι ένα απλό λαχανικό. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί το αποκαλούν «σούπερ τρόφιμο», καθώς τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία είναι πολλά και σημαντικά.
Θρεπτικά στοιχεία στο μπρόκολο:
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, Β12 και βιταμίνης Α. Επίσης, περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο.
Και το καλύτερο είναι πως περιέχει όλα αυτά τα στοιχεία σε μεγάλες ποσότητες!
Ακόμα, το μπρόκολο περιέχει ουσίες οι οποίες δρουν προληπτικά κατά του καρκίνου.
Μπρόκολο και οφέλη στην υγεία:
Τα οφέλη που προσφέρει το μπρόκολο στην υγεία μας είναι πραγματικά αμέτρητα! Ας δούμε όμως ενδεικτικά τα πιο σημαντικά από αυτά.
● Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς
● Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
● Διευκολύνει την απορρόφηση σιδήρου στο σώμα μας
● Βοηθάει στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου
● Εξισορροπεί το σάγχαρο στο αίμα
● Βοηθάει στην διατήρηση χαμηλής αρτηριακής πίεσης
● Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης
● Βοηθάει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών
● Προλαμβάνει τον καταρράκτη
● Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης
● Βοηθάει στην καλή λειτουργία των νεφρών
● Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα
● Δρα επικουρικά στην θεραπεία της αρθρίτιδας
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα προετοιμάζετε το γεύμα σας ή τη σαλάτα σας, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε όπου μπορείτε μπρόκολο! Όχι μόνο η γεύση του φαγητού σας θα γίνει πιο πλούσια, αλλά θα μπορέσετε να απολαύσετε όλα αυτά τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό το μπρόκολο.